Doğanyurt Yatılı Bölge Ortaokulu

Hocaköyü Mah. Köprübaşı Mevkii Küme Evleri No1 A Doğanyurt /KASTAMONU
Vizyon
Ülkesini seven, değerlerine bağlı, ülke çıkarlarını her şeyin üstünde tutan, bilimsel düşünebilen, bilgiyi üreten ve paylaşabilen, öğrenmeyi öğrenmiş potansiyelini keşfeden ve bu potansiyeli eksiksiz kullanabilen karakterli, azimli, yetenekli, kendisi ve çevresiyle barışık bireyler yetiştirmek.
Misyon
Eğitimin her alanında düşünceye önem veren, daha az kaynakla daha fazla ve kaliteli hizmet üreten, sorunların ortaya çıkmadan tespit edildiği, teknolojiden her alanda süratle yararlanıldığı, gerçekçi bir plana sahip, lider ve yol gösteren bir kurumdur. Doğanyurt YBO
Başarılar
Okulumuzdan her yıl birkaç öğrenci Anadolu liselerini kazanmaktadır. Ayrıca ilimizde düzenlenen küçük kızlar ve küçük erkekler badminton müsabakalarında okulumuz küçük kızlarda il dördüncüsü, küçük erkeklerde il üçüncüsü olmuşlardır. Bocce turnuvasında erkekler İl dördüncüsü olmuştur. Okulumuz sosyal sorumluluk projeleri(Kitap yürüyüşü, değerler eğitimi gezileri vb.) ile de adından söz ettirmektedir.
9:00 -15:40
Lojman
1 - 8 Daireden oluşan lojman okulun hemen yanındadır.
Ulaşım
Öğretmenler için ilçe merkezinden servis mevcuttur.Okulumuzda taşımalı ve yatılı eğitim öğretim yapılmaktadır.
Okulun bünyesinde bir adet servis bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Hocalar mahallesinde olup Doğanyurt merkeze 2.4 km mesafede bulunmaktadır. Okulumuzda kız öğrenci pansiyonu erkek öğrenci pansiyonu vardır. Öğretmenler için lojmanlar, servis aracı mevcuttur.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Doğanyurt ilçe merkezine 2.4 km mesafededir. Kastamonu il merkezine ise 125 km mesafededir.
Okulumuz Badminton ve Bocce turnuvalarına katılmaktadır.